COVID-19. Noves modificacions en les restriccions des del 1 de març.

Al DOGC s’ha publicat la RESOLUCIÓ SLT/516/2021, de 26 de febrer, que modifica algunes de les mesures vigents per contenir la COVID-19 des del 1 de març. La resta de mesures es mantindran fins al 7 de març. Així, es permet l’obertura de centres comercials i comerços de més de 400 metres quadrats entre setmana, amb un aforament màxim del 30%.

L’informem que al DOGC del 27 de febrer de 2021 s’ha publicat la RESOLUCIÓ SLT/516/2021, de 26 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Aquestes mesures van entrar en vigor el dia 1 de març. La resta de mesures es mantindran fins al 7 de març.

Centres comercials

Quant a les mesures que canvien, els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats podran obrir de dilluns a divendres a partir del 1 de març:

 • Els centres comercials amb un aforament limitat del 30%.
 • Els establiments de més de 400 m² hauran de delimitar la superfície d’atenció al públic a 400 metres quadrats i mantenir el 30% d’aforament respecte a aquests 400m2.
 • La restauració dels centres comercials continuarà tancada.

D’aquesta manera, entre setmana podran obrir tots els comerços però el cap de setmana només ho podran fer els comerços considerats essencials.

Altres mesures: esport i educació

 • En l’àmbit de l’esport, s’amplia l’aforament d’activitats grupals al 30% en espais tancats i ventilació adequada, i s’amplia l’aforament de les piscines al 50%.
 • En l’àmbit de l’educació, es permetran les sortides escolars amb pernoctació amb el mateix grup bombolla.

 

Li recordem les mesures COVID-19 vigents per al comerç i hostaleria

Àmbit comercial

Comerç detallista

Se suspèn l’obertura els dissabtes i diumenges, excepte:

 • Els establiments i locals comercials que estiguin dedicats exclusivament a la venda de productes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, llibreries, serveis de perruqueria i d’estètica, centres de jardineria, concessionaris d’automòbils i centres de veterinària.

De dilluns a divendres poden obrir:

 • Els establiments i locals de venda al detall amb una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats i amb un aforament del 30%.
 • En el cas d’establiments i locals comercials amb una superfície de venda de més de 400 metres quadrats, poden obrir sempre que delimitin l’espai d’obertura al públic a l’esmentada superfície i redueixin l’aforament al 30% del que correspondria segons l’aforament total permès.

Centres comercials

Poden obrir de dilluns a divendres els centres comercials, galeries comercials i recintes comercials sempre que compleixin els requisits següents:

 • Que redueixin al 30% l’aforament permès. Aquesta reducció s’aplica tant als establiments i locals comercials com les zones comunes i de pas.
 • Que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat dels aires reforçats.

Els caps de setmana hauran d’estar tancats, excepte els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials, de productes higiènics, els centres de veterinària, les llibreries, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria, que poden romandre oberts sigui quina sigui la seva superfície, i amb les mesures establertes d’higiene i de seguretat.

Els equipaments culturals i esportius situats dins de centres, galeries o recintes comercials poden obrir al públic.

Roman suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Mercats no sedentaris i fires mercat

 

 • Aforament del 30%.
 • Queda suspesa la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials, festes majors i altres festes que puguin suposar la celebració d’actes amb el risc de generar aglomeracions de persones.

Serveis amb contacte físic (perruqueries i centres d’estètica)

 • Oberts amb el sistema de cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

Es poden establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o via internet.

Àmbit de l’hostaleria i la restauració

Terrasses:

 • Amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules o agrupacions de taules.
 • Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taules diferents, tret que es tracti de la bombolla de convivència.
 • De 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h. Aquestes franges horàries no són aplicables als serveis de restauració dels centres de treball destinats als treballadors, als serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que realitzen prestació laboral i als ingressats, i els serveis de menjador de caràcter social, per als usuaris del servei.

Interiors:

 • Oberts amb el 30% de l’aforament.
 • Amb bona ventilació i una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules.
 • Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de la bombolla de convivència.
 • De 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h. Aquestes franges horàries no són aplicables als serveis de restauració dels centres de treball destinats als treballadors, als serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que realitzen prestació laboral i als ingressats, i els serveis de menjador de caràcter social, per als usuaris del servei.

Mesures generals

 • El consum s’ha de realitzar sempre a la taula.
 • Es limita a 4 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, tret que pertanyin a la bombolla de convivència.
 • Distància d’1 metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència.
 • Restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients en l’establiment: durant tot l’horari d’obertura.
 • Establiments d’hoteleria: poden donar servei de restauració exclusivament als hostes en horari de sopar fins a les 22.00 h.

 

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

Comparte el post en tus redes sociales:

Noticias

Volver a la página principal de noticias.

Más noticias destacadas:

Listado de post publicados que no has visto.

Categorías